Over belleave

Wie zijn we?

Lisa en Glenn zijn de twee sterke karakters achter Belleave.
Elk met eigen kwaliteiten, sterktes en zwaktes, die soms kunnen botsen maar vooral elkaar aanvullen en versterken.

Wat Glenn zegt over Lisa

Lisa is van nature uit een nieuwsgierig persoon en is al van kinds af aan op zoek naar het onbekende. Ze volgt haar eigen weg en zwemt daarbij soms tegen de stroom in op zoek naar nieuwe ervaringen. Een aanlokkelijk aanbod zal ze dan ook zelden uit de weg gaan. Eens ze zich voor iets inzet, zal ze er alles aan doen om dit tot een goed einde te brengen en (fysieke) uitdagingen te vervullen. Het enige nadeel, tot grote frustraties van mij, Lisa is een uitsteller! Gelukkig wel eentje van de soort die zaken uitstelt om ze nadien tot in de puntjes af te werken.

Iedereen die Lisa kent, herkent ongetwijfeld het aanstekelijke, spontane enthousiasme dat plots te pas en te onpas naar boven schiet. Contact maken met vreemde mensen om hulp te vragen of een praatje te slaan vormt voor haar weinig problemen. Ze is heel oprecht en zal steeds ongezouten haar mening geven waardoor je bij haar steeds weet waar je staat.

Een ‘doener’ is dan ook de juiste term voor Lisa. Het grote voordeel hiervan is dat ze veel ervaring opdoet en haar niet laat afschrikken door iets te ‘overdenken’. Elke gelegenheid om een avontuur te beleven, is er dan ook eentje dat ze met twee handen zal grijpen.

Lisa’s (mentale) batterijen worden opgeladen met de volgende ingrediënten: buiten (on)actief zijn in de natuur, het zonnetje op haar bolletje, fluitende vogeltjes, een heldere sterrenhemel, een krachtige streep muziek, zich inzetten om anderen een fijn moment te bezorgen, ‘traag’ leven en haar bed waar ze ’s ochtends met geen stokken is uit te krijgen.

Lisa is mijn partner in crime. Mijn reismaatje, niet enkel tijdens deze tocht maar voor het hele leven!

Lisa
Glenn

Wat Lisa zegt over Glenn

‘Zorgzame, denkende, kokerellende, avonturier (en weerman)’

Glenn is iemand die zichzelf soms even aan de kant zet om voor anderen te zorgen. Zowel op vlak van mens, dier als natuur heeft hij het hart op de juiste plaats. Hij kan het dan ook moeilijk verdragen wanneer er iets of iemand onrecht wordt aangedaan. Dit maakt dat hij zich wil inzetten voor een duurzamer leven, in zoveel mogelijk verschillende aspecten.

Wanneer andere mensen genieten van de rust en stilte van de natuur, staat Glenn zijn bovenkamer soms niet stil. Hij denkt vaak na over dagdagelijkse zaken, maar ook over de verschillende facetten van het leven en de maatschappij. Het dromen over en plannen van ons avontuur heeft hem al meerdere hersenspinsels bezorgd. Wie graag de filosofische kronkels van Glenn volgt, is welkom in het filosofisch hoekje!

Toen ik Glenn leerde kennen had hij nog geen enkele ervaring met fietsavonturen, laat staan dat hij een fiets had waarmee je verder geraakt dan de lokale supermarkt en het treinstation om de hoek. Gelukkig was er weinig overtuigingskracht nodig om hem te overhalen een eerste (tweedehands) trekkingsfiets aan te kopen en fietsland te betreden. Ondertussen zijn off-road tracks met modder, stenen en hellingen zijn favoriet geworden. Kortom, Glenn is iemand die open staat voor avontuur, groot en klein, dichtbij en ver weg, net binnen de comfortzone maar zeker ook voor compleet nieuwe ervaringen.

Wie bij ons over de vloer komt krijgt voornamelijk gezonde en gevarieerde voeding aangeboden. Eén van Glenns grootste passies (en studies) is alles rond en met eten. Van lekkere maaltijden, eigen brood bakken, verse pasta tot ploeteren in de aarde op het groentenveld. Ik ben benieuwd welke lekkernijen we gaan leren kennen op het gas- en kampvuur!


What's in a name?

BELLE - LEAVE

We verlaten onze vertrouwde omgeving, out of comfort, op zoek naar de pracht en diversiteit van andere gebieden, culturen en manieren van leven. Avontuur, groot of klein, in al zijn verschillende facetten.

BELLeave,

is geloven in…

… de schoonheid van de natuur, cultuur en taal.
… de goedheid en verscheidenheid van de mens.
… jezelf.

Reizen met de fiets?!

Op de fiets kan je het land(schap) voelen. Je ervaart de veranderingen in hoogtes, natuur, klimaat, taal en cultuur. Kortom, je bent snel genoeg om de wereld te ontdekken en je te verplaatsen, maar traag genoeg om het land te ervaren en stil te staan bij wat je ziet.

De fiets zorgt ervoor dat je het grootste deel van de dag buiten doorbrengt, blootgesteld aan de natuurlijke elementen. Hij brengt je op plaatsen waar je anders nooit zou komen en brengt je in aanraking met mensen die je anders niet zou ontmoeten.

De fysieke uitdaging van de fiets op eigen kracht voort te bewegen zorgt voor een intens gevoel van voldoening en maakt de reward van een mooi plekje of lekkere koffie des te sterker. Het brengt je terug tot de essentie van het leven, maakt je bewuster aanwezig op aarde en geeft ruimte en tijd om te genieten van het ‘tragere leven’.

Ons doel

‘leave – perceive – explore – inspire’

We willen op zoek gaan naar en ontdekken van onze eigen ‘Belleave’.

We willen ruimte creëren om ons op een trage manier te verplaatsen, om te ontdekken, om ervaringen te kunnen absorberen, om te reflecteren en om te leren gelukkig zijn met wat ‘is’.

We hopen andere mensen te inspireren om ook over de drempel te gaan, uit de voordeur van hun eigen comfortzone, op zoek naar nieuwe ervaringen of bij het verwezenlijken van hun eigen dromen.